Een luchtkwaliteit meter die jou persoonlijk advies geeft
Wij hebben de opdracht gekregen om te gaan na denken over hoe wij door middel van Kunstmatige Intelligentie een steentje kunnen bijdragen aan een duurzaam Rotterdam?
Wij hebben onderzoek gedaan naar de grootste problemen binnen Rotterdam en kwamen uit op een van de grootste problemen binnen de stad; Een slechte luchtkwaliteit. Rotterdammers lijden onder een slechte luchtkwaliteit, uit onderzoek blijkt dat de grootste boosdoener de haven uit Rotterdam is. Rotterdam heeft de grootste, maar ook de meest lucht vervuilende haven van heel Europa. Uit onderzoek van blijkt dat luchtkwaliteit binnen huis vele mate schadelijker is en dat de mens 3 jaar eerder dood gaat door een slechte luchtkwaliteit.
Wat is Claire ?
Een luchtkwaliteit meter met aansluitende mobiele applicatie, die jou persoonlijk advies geeft op basis van de huidige luchtkwaliteit in huis.
De grootste uitdaging was dat de mobile app, back-end en het IoT apparaat allemaal met elkaar moeten gaan samen werken.
IoT apparaat stuurt luchtgegevens naar back-end -> back-end verwerkt data -> mobile app vraagt luchtgevens op en kan een tip aan de AI vragen.
Tot slot was het een uitdaging hoe je de IoT apparaat moest gaan instellen. Om data te kunnen versturen naar de back-end heb je internet nodig. Deze moet dus ook ingesteld worden op het apparaat zonder dat de user experience verloren ging.
De AI is een whitebox algoritme genaamd een decissiontree. We hadden hiervoor gekozen, omdat we controle wilde hebben over de AI.
https://unlimited-hr.github.io/claire-docs/
Back-end (NodeJS Express)
Mobile App (React Native Expo)
IoT device code (Arduino IDE)
Microcontroller (NodeMCU)
Minor Game Design & Development
Minor Natuur, Mens en Technologie
Al student? Upload hier jouw eigen project!
Nog geen student? Schrijf je hier in!