De Creative Developer

De Creative Developer

Een creative developer onderscheidt zich van andere programmeurs door een hogere mate van oplossingsgericht-, innovatief- en ondernemend werken. Onze creative developers leren dat er meer is dan goed coderen: wat is de context van de opdracht? Wat wil de opdrachtgever daadwerkelijk bereiken? Hoe kunnen we het slimmer werkbaar maken dan het eerste idee? Hoe verbinden we verschillende (online en off-line) kanalen met elkaar? Web, mobile, internet of things of games: de creative developer kan zijn weg in alle digitale landschappen vinden en vanuit eigen voorkeur in meer of mindere mate expert zijn in de verschillende onderdelen.


Onze opleiding biedt je de vrijheid je eigen pad te creëren. In het eerste jaar bieden we je een breed pallet aan ontwerp- en ontwikkelvakken. Zowel front-end, back-end, game development en IoT-ontwikkeling (internet of things) passeren de revue. Ook stel je de gebruiker centraal en denk je na over logische ontwerpkeuzes en voer je discussies over maatschappelijke thema's rondom inzet van technologie. Die diversiteit maakt je een goed opgeleide developer die klaar is voor een veranderende toekomst.


Gedurende de opleiding leer je werken met HTML, CSS, Circuit Playground Express, Javascript, PHP, MySQL, Typescript, Laravel, Express, MongoDB, ML5 Machine Learning, React & React Native. Optioneel kun je op verschillende momenten ook werken met Unity, Progressive Web Apps, Crypto algoritms en design patterns.


Wil je meer details over de inhoud van de studie, check dan wat je gaat leren.


Wat doen Creative Developers na de studie?

Je dagelijkse werk hangt erg af van je eigen gemaakte keuzes tijdens de opleiding. Een aantal scenario's waar je terecht kan komen:


Front-end developer bij bureau iO Digital

Je houdt je voornamelijk bezig met het bouwen van front-end applicaties met HTML, CSS en Javascript (React). Je houdt ervan om ontwerpen die gemaakt zijn dor de designer om te zetten naar een pixel perfect mobile first website. Ook werk je nauw samen met de back-end developer om te zorgen dat je de juiste data terug krijgt uit de beschikbare API's.


Back-end developer bij bureau DPDK

Het opzetten van een project met juiste datatypes in het Drupal CMS is het startpunt van elk project. Je zorgt er verder voor dat alle data uit dit CMS via headless technieken in een API aangeboden worden zodat je front-end collega's de website kunnen bouwen.


Creative developer bij bureau Active Theory

Je gaat voornamelijk los op zeer high-end belevingen die volledig in Javascript met WebGL gebouwd worden. Het canvas in jouw speelterrein je elke performance of animatie uitdaging ga je niet uit de weg. De wiskundige berekeningen in Javascript make je trots op het moment dat de website een dikverdiende award binnensleept.


Serious game developer bij game-studio Ranj

Bouwen van spellen die maatschappelijke impact hebben is voor jou erg belangrijk. Je wilt jouw passie voor games overbrengen door game design en development te combineren met webtechnieken, VR en AR technieken en de games zelf kunnen serious games zijn voor partijen die impact hebben op gedrag in de samenleving.


XR developer bij Veiligheidsregio Rotterdam

Tijdens de opleiding ben je structureel op eigen initiatief de wereld van AR (augmented realitiy) & VR (virtual reality) ingedoken. Je wordt er blij van om met deze immersive technieken te werken en dagelijks deze technieken te kunnen inzetten om de omgeving Rotterdam veiliger te maken.


Studeren bij CMGT

Wat ga je leren?

ElePHPant

Stadslab, datalab en VR-lab

Minor Game Design & Development

Minor Natuur, Mens en Technologie

Onze docenten

International opportunities

De Creative Developer

Al student? Upload hier jouw eigen project!

Nog geen student? Schrijf je hier in!