ElePHPant

ElePHPant

Binnen het CMGT-landschap speelt programmeren uiteraard een cruciale rol. Uiteindelijk gaat het grootste gedeelte van de studenten als developer aan de slag. De meest voorkomende en populaire programmeertalen zijn Javascript en PHP, daar wordt in het curriculum ook veel aandacht aan besteed.


Gekoppeld aan deze talen bestaan er veel (inter)nationale events waarin developers samen komen. Binnen de PHP-wereld zijn bekende voorbeelden te vinden op de eigen officiële website. De bekendste voor Nederlanders zijn de PHP Benelux en de Dutch PHP conference.


Wat al die conferenties gemeen met elkaar hebben, naast kennisdeling, is het gebruiken van een uniek olifantje als branding. Deze knuffels zijn ondertussen een eigen leven gaan leiden en zeer populair binnen de community. Hieronder staan wat voorbeelden, maar er zijn er ondertussen meer dan genoeg andere voorbeelden. En uiteraard kan ook een eigen Twitter pagina en Twitter hashtag niet ontbreken.


ElePHPant


CMGT ElePHPant

Na een ontwerpproces van ongeveer één jaar is de CMGT ElePHPant begin 2022 geboren. Meerdere protoypes, afstemmen van kleuren en logo kost tijd, maar levert uiteindelijk wel een tof resultaat op. Een eigen CMGT-mascotte die 4 voetjes in de unieke CMGT-kleuren heeft. Naast ons logo, unieke pins en stickers is dit een super toffe uitbreiding van ons brand.


Vincent Pontier, die in 1998 het ElePHPant concept heeft uitgevonden, zal trots zijn op wat hij teweeg heeft gebracht. De CMGT ElePHPant staat als #71 op de officiële verzamelaars website vermeld. Er zijn dus genoeg andere creaties te vinden voor de liefhebbers!Alumni mascotte

Elke student die afstudeert bij CMGT krijgt een eigen ElePHPant. Een leuk presentje om jaren later nog terug te denken aan je tijd op de opleiding. Nu je hebt bewezen dat je de opleiding aan kan, mag je verantwoordelijkheid nemen de ElePHPant dezelfde liefde te geven.


Of je nu wel of geen PHP-liefhebber bent, deze vrolijke vriend kun je niet weigeren toch?


ElePHPant


Studeren bij CMGT

Wat ga je leren?

ElePHPant

Stadslab, datalab en VR-lab

Minor Game Design & Development

Minor Natuur, Mens en Technologie

Onze docenten

International opportunities

De Creative Developer

Al student? Upload hier jouw eigen project!

Nog geen student? Schrijf je hier in!